NIEUW: FUSION MINERAL PAINT

Jaaaaa, eindelijk is het dan zover: Onze nieuwe verf is binnen! Fusion Mineral Paint! Al een tijdje werken we achter de schermen met deze verf om te kijken hoe deze verf werkt, en of het een toevoeging is voor ons assortiment. En eigenlijk waren we na de eerste keer testen al om, wat een fijne verf om mee te werken! We love Fusion Mineral Paint!!

fusion-bottles-12

 

De Canadese fabrikant van Fusion™, Homestead House Paint Company, maakt al 25 jaar milieuvriendelijke acrylaatverf, ook voor meubels. Na 25 jaar van aanpassen en bijsturen, ontwikkelden ze met Fusion Mineral Paint, een unieke formule. Een spectaculair duurzame meubelverf: uitzonderlijk goede hechting, eenvoudig aan te brengen, zeer milieuvriendelijke samenstelling, laag aan VOS. Deze 100% acrylaatverf heeft een ingebouwde beschermlaag en vraagt slechts een beperkte voorbereiding.

Fusion Mineral Paint: 100% acryl

Fusion™ is gemaakt van 100% acryl en niets minder! 100% acryl zorgt voor één consistente en stevige laag over heel je meubel. De verf is niet poreus, wat betekent dat ze geen vuil of water kan absorberen en afwasbaar is. Je hoeft dus geen wax of vernis aan te brengen.

Wat betekent 100%? Vele andere merken of verfsoorten bevatten minder dan 100% acryl, en gebruiken vinyl of latex van lage kwaliteit als goedkope ingrediënten in de verf. Bij Fusion™ werd enkel de hoogste kwaliteit aan ingrediënten gebruikt, waardoor deze verf van hoge kwaliteit is en laag aan VOS. Fusion™ bevat ook geen chemicaliën zoals ammoniak en formaldehyde, die je wel in veel andere verf kan terugvinden.

fusion mineral paint

Welke ondergronden kun je schilderen met Fusion™ Mineral Paint?

Fusion Mineral Paint kun je op iedere gewenste ondergrond aanbrengen door eerst een laag Ultra Grip aan te brengen, en dan pas te schilderen met Fusion™. Zo kun je ook moeilijke ondergronden schilderen zoals laminaat, melamine, metaal, glas. Je kunt dankzij Ultra Grip de volledige lijn van Fusion™ producten toepassen op werkelijk elke ondergrond, met uitstekende resultaten!

Moet ik mijn meubel na het schilderen afwerken?

Nee, omdat Fusion™ een ingebouwde beschermlaag heeft, hoef je je meubel niet af te werken. Nadat de verf volledig is uitgehard, is je meubel afwasbaar en kan je het zelfs lichtjes schrobben. Wil je je meubel extra glans geven, dan kan je natuurlijk nog een wax aanbrengen. Fusion™ heeft een uitgebreide collectie van producten voor decoratieve afwerkingen.

Wanneer heb ik Fusion™ Tough Coat nodig?

Fusion™ Tough Coat is een matte vernis voor tafelbladen, keukenkastjes, stoelen, … de oppervlakten die je dagelijks erg intensief gebruikt. Tough Coat vergeelt niet en zorgt voor extra bescherming tegen zeer intensief dagelijks gebruik.

fusion mineral paint

 

Wij schilderde de afgelopen weken al heel wat projecten met Fusion Mineral Paint, en zeg nou zelf; daar wordt je toch blij van?

Print

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *