MILK PAINT | KAST OPKNAPPEN TUTORIAL DEEL 3

In deel 1 en deel 2 van deze tutorial hebben jullie al kunnen lezen hoe het voorbereiden en het daadwerkelijk schilderen van een kast in zijn werk gaat. Na het schilderen komt nog een belangrijk onderdeel, het afwerken.

Stap 11: tape verwijderen
Normaal gesproken zou stap 11 de afwerking zijn, maar in dit geval kwam er een onaangename verassing op mijn pad. De hardware van het boven gedeelte kon ik lastig verwijderen en daarom heb ik de sleutelgaten afgetaped. Maar je raadt het al, bij het verwijderen van de tape ging het mis.

dsc_0191

Aaaahh niet leuk :(. Maar gelukkig is Milk Paint een erg vriendelijke verf en dit soort ‘foutjes’ zijn vaak gemakkelijk te repareren. Ik haalde alsnog de sleutelgat rozetten er af en schuurde alles lichtjes op. (vooral de randjes!).

dsc_0194

dsc_0195

dsc_0200

Op de laatste foto ziet het er nog erg dramatisch uit, maar toen ik ook hier drie lagen had aangebracht en de druipers had verwijderd, zag je er niets meer van!

Stap 12: ruitjes
Heb je een kast zonder ruitjes, dan kun je gelijk beginnen aan de afwerking van je kast. Maar bij deze kast moest ik eerst nog aan de slag met de ruitjes.

dsc_0202
Na het verwijderen van de tape blijven er vaak nog restjes tape achter, of zie je dat er toch nog verf op het glas zit. Een heel gepruts om dit er weer af te krijgen. Maar niet met dit fijne gereedschapje, een glasschraper.

dsc_0210

Hier schraap je dus heel gemakkelijk de verfresten van het glas.

dsc_0211

Stap 13: de afwerking
Bij het gebruik van Milk Paint is de afwerking heel belangrijk. Milk Paint is een 100% natuurlijk product en is dus van zichzelf niet bestand tegen water en vlekken. Je moet daarom je meubel altijd afwerken. Lees hier meer over de verschillende soorten afwerking. Voor deze kast koos ik voor de was. De kast moest namelijk op tijd bij de klant zijn, en de olie heeft veel langer nodig om op te drogen. Daarbij geeft de was net een subtiele glans aan de kast.

dsc_0218

dsc_0221

dsc_0222

De was kun je aanbrengen met een (was) kwast. (Speciaal met een puntje voor de hoekjes) maar ik gebruik vaak liever een doek. Sinds een tijdje gebruik ik wonderdoekjes (microvezeldoekjes) als ik met was aan de slag ga. Deze doekjes pluizen niet en werken erg prettig.

dsc_0223

dsc_0225

Naast de bescherming tegen vuil en water zorgt de afwerking ook nog voor een verdieping van je kleur. Vaak geldt; hoe donkerder de kleur, hoe groter het verschil nadat je hem afgewerkt hebt.

dsc_0227
En zie hier het eindresultaat

kast-3

kast-2

kast-1

kast_4Wil jij ook een kast opgeknapt hebben door ons? Bekijk hier ons aanbod van ongeschilderde kasten! Of wil je zelf aan de slag met Milk Paint, geef je dan hier op voor een workshop!

2 thoughts on “MILK PAINT | KAST OPKNAPPEN TUTORIAL DEEL 3

  1. Pingback: MILK PAINT | KAST OPKNAPPEN TUTORIAL DEEL 2 - Happy Vintage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *