MILK PAINT | KAST OPKNAPPEN TUTORIAL DEEL 2

In mijn vorige blog van afgelopen week kon je al lezen hoe je je meubelstuk voorbereid voordat je gaat schilderen. Vandaag leg ik jullie uit hoe je daadwerkelijk aan de slag gaat met het schilderen van de kast.

Stap 8: de eerste laag Milk Paint aanbrengen (zonder Bonding agent)
Zoals ik in mijn vorige blog al uitlegde schilderde ik de binnenkant van de kast met pure Milk Paint, zonder Bonding Agent. Het hout was onbehandeld en poreus waardoor de Milk Paint zonder problemen hecht.

dsc_0125

Je kunt Milk Paint met iedere kwast of roller aanbrengen, maar zelf werk ik erg graag met de Cling On kwasten. Deze kwasten zijn speciaal gemaakt voor verfsoorten op waterbasis en werken erg prettig en snel.

dsc_0129

dsc_0130

dsc_0131

De dikte van je Milk Paint is erg belangrijk maar soms lastig te bepalen. Zodra ik denk dat de substantie goed is begin ik met schilderen en dan merk je gelijk of de dikte van je verf goed is. Milk Paint smeert zich heel gemakkelijk uit, dus sleept je kwast of moet je moeite doen om de verf te verdelen, dan is je mengel nog te dik. (Beetje water erbij en weer goed roeren).

dsc_0136

dsc_0133

Een eerste laag Milk Paint ziet er vaak nog niet erg mooi uit. Het kan er wat vlekkerig uitzien, en vaak is hij ook nog niet helemaal dekkend. Dit is hoe een eerste laag Milk Paint er vaak uit ziet:

dsc_0175

Milk Paint 2 lagen

dsc_0177
Stap 9: Eerste laag Milk Paint aanbrengen (met Bonding Agent)
De buitenkant van de kast heb ik geschilderd in de kleur Kitchen Scale. Er zat nog een oude laklaag op de buitenkant van de kast en dus voeg je Bonding Agent toe aan je verf. (Of je schuurt de kast ligt op, dan hoef je geen BA toe te voegen). 

dsc_0179

dsc_0181

dsc_0182

dsc_0183

Een eerste laag Milk Paint met BA ziet er vaak heel erg lelijk uit. De Bonding Agent is wit in het flesje, maar droogt doorzichtig op, waardoor een eerste laag er heel erg vlekkerig uit ziet. Dit komt helemaal goed bij een 2de en 3de laag. (Ook hier meng je BA door je verf en wacht je twee uur tussen iedere laag). Als je met Bonding Agent gaat schilderen let dan goed op druipers. De bonding agent in de verf is zwaarder en gaat dus vaak een beetje ‘hangen’. Kijk na een paar minuten dus nog even goed naar de stukken waar je al geweest bent, en ga hier zo nodig nog een keer overheen met je kwast.

Stap 10: een tweede laag Milk Paint met Bonding Agent
Zoals je kunt zien dekt de Milk Paint met Bonding Agent al een stuk beter na de 2de laag verf, maar je ziet nog her en der wat plekjes van de ondergrond er doorheen komen.
dsc_0187

dsc_0186

dsc_0184
Na de 3de laag verf was de Milk Paint helemaal dekkend. In mijn volgende blog vertel ik je alles over de laatste stap in het opknappen van een kast. De afwerking!

2 thoughts on “MILK PAINT | KAST OPKNAPPEN TUTORIAL DEEL 2

  1. Pingback: MILK PAINT | KAST OPKNAPPEN TUTORIAL DEEL 1 - Happy Vintage

  2. Pingback: MILK PAINT | KAST OPKNAPPEN TUTORIAL DEEL 3 - Happy Vintage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *