FUSION MINERAL PAINT | FOTOGRAFIE

Na het opknappen en schilderen van een kastje komt er altijd nog een leuk onderdeel van mijn werk, namelijk het fotograferen van de meubels. Toen ik net begon fotografeerde ik de meubels alleen met een witte achtergrond voor de webshop, maar sinds een tijdje ben ik ook aan het experimenteren met sfeer foto’s. Maar dat is nog lastiger dan je denkt. Ik ben geen fotograaf en de eerste jaren van de webshop was het dan ook veel oefenen, oefenen, oefenen. Product foto’s fotograferen is vrij ‘simpel’ omdat je recht toe, recht aan foto’s maakt. Ik maak dan ook gebruik van lampen zodat de producten er zo goed mogelijk op komen te staan.

Het maken van sfeerfoto’s is echter andere koek. De compositie, de lijnen, het licht, de details.. om nog maar niet te spreken over alle camera instellingen. Maar goed, oefening baart kunst en dus ging ik gister aan de slag met dit prachtige kastje! (Geschilderd in de kleur Bayberry!

Naast het fotograferen is ook het bewerken van de foto’s een hele klus. Ik gebruik Lightroom, een super fijn programma, maar er is zoveel mogelijk dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar ook hier geld; oefening baart kunst. Hieronder het resultaat van een middagje prutsen en oefenen.
groen-kastje-1

groen-kastje-2

kastje-3

kastje-4

kastje-5

kastje-6

kastje-7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *